God beredskap – nyttig eller nødvendig?

Tidligere denne uken ble vannanlegget i Sørstrupen i Bodø en av de største sakene på norske nyhetssider. Vi kunne følge både pressekonferanse, pressemeldinger og nyhetssaker. Hendelsen gikk ut på at uvedkommende hadde brutt seg inn i vannanlegget i Hunstadlia, som til daglig forsyner om lag 40.000 innbyggere i Bodø. Kommunen tok raskt grep om situasjonen og fikk koblet hovedvannforsyningen til Heggmoen, et annet vannreservoar i kommunen.

Labora

Labora har på forsiden av sine nettsider en hurtigkobling til vår beredskap. Her finner dere kontaktinformasjon dersom en krise skulle oppstå. Enten det er vanntilførsel, som i dette tilfellet, eller andre hendelser. Tenkte scenarioer kan være båter som ikke får seile videre på grunn av positive Listeriaprøver, båter som har strøket på hygienekontroll, forurensing i fiskemerder eller andre akutte hendelser. Vi lover på våre nettsider at vi skal stille opp når det måtte behøves og det var den uheldige situasjonen i Bodø denne uken et eksempel på.

Vi fikk raskt en forespørsel om vi kunne bistå og kommunen presiserte også i sin pressekonferanse at vannet i Sørstrupen ble testet både lokalt hos Labora og nasjonalt. I løpet av ettermiddagen kunne vi heldigvis konstatere at prøvene var normale og at det med all sannsynlighet ikke er forurensning i drikkevannet. Imidlertid har kommunen bestemt at de for sikkerhets skyld skal tappe ned bassenget før det fylles og taes i bruk.

Nyttig eller nødvendig?

En slik form for beredskap som vi har vært vitne til denne uken -er den kun nyttig eller er det helt nødvendig?

For oss er det et ikke-spørsmål. Det er for alles beste at Labora og andre aktører kan handle på kort varsel når det oppstår en krisesituasjon. Det er mye som kan føles som en krise, både for store kommuner og mindre bedrifter. Vårt analyselaboratorium og våre detektiverihvitt er aldri langt unna dersom det skulle være behov for oss.

 

Ta kontakt med oss på telefon eller mail ved spørsmål. Er det krise finner du mer informasjon om vår beredskap her.