Byens beste drikkevann

Hva er et godt drikkevann?

Vann er det viktigste næringsmiddelet vi har og kravene til kvalitet er stor. Alt drikkevann testes jevnlig for utslag i henhold til Drikkevannsforskriften. I tillegg skal et godt vann være uten fremtredende lukt og smak. I laboratorium gjøres dette ved sensoriske analyser der flere fagdommere lukter og smaker på vannprøvene som kommer inn.

Norges beste drikkevann kåres med jevne mellomrom og med strenge kvalifiseringsrunder.

I 2018 vant Misvær vannverk i Bodø kommune prisen for Nord-Norges beste drikkevann og ble med det kvalifisert for landsfinale hvor de fikk prøve seg mot de beste.

Hvem har Bodøs beste vann i springen?

Nå er tiden inne for å se om vannet i Misvær fremdeles er det ledende vannet i storkommunen Bodø og vi utlyser konkurransen “Bodøs beste drikkevann”! Vi har et spennende dommerpanel satt sammen av fagdommere fra Labora og folkejury fra Bodø Glimts A-lag. Kåringen vil skje på Aspmyra stadion 20. oktober.

Bodø kommune deltar selvfølgelig med alle sine kommunale vannverk og dermed er store deler av kommunen dekket. Imidlertid vet vi at det finnes mye godt vann i kommunen fra private vannverk og vi inviterer med dette alle private vannverk om å melde seg på. Kravene for å delta er som følger:

  • Vannverket må være registrert hos Mattilsynet
  • Vannverket må ha analysert drikkevannet sitt i 2020
  • Prøven må tas 18.-19. oktober og leveres Labora senest 20. oktober kl 0900

Ønsker dere å delta? Ta kontakt med oss på firmapost@labora.no