Et lite tilbakeblikk

Innstranda Sommerfestival

Vel en uke er gått etter vi hadde stand på “Bodøs nye familiefestival” og vi unner oss et lite tilbakeblikk. Arrangørene var litt nervøs for været og om det skulle påvirke antall besøkende. Vi delte litt av denne nervøsiteten, men for vår del er vi godt fornøyde med besøket. Hele lørdag og hele søndag hadde vi masse besøk på standen vår.

Vi lot både barn og voksne se i mikroskop og lupe. Her viste vi frem både lakselus og bakterier, men for flere voksne var det en liten flått som var høydepunktet. Flått er ikke akkurat det vi driver mest med hos Labora, men den er et nydelig (??) skue i mikroskopet og vekket både fornøyelse og harme blant de som fikk studere den.

Barna var vel mest opptatt av bakteriene og historier om “bæsjebakterier” florerte rundt bordet.

 

Ved hjelp av ekte laboratorieutstyr som pipetter, røreplate, kolber og skåler fikk ungene lage sine egne “bakterieskåler”. Det å grise med vann er jo alltid gøy og når det ender opp i fargerike prikker man kan studere i lupen etterpå er det jo ekstra gøy.

Mange flotte skåler med prikker i! De fire små i midten, samt den store hvite inneholder bakterier. Den bakerste er kimtallskål, de små gule og grønne er vibrio og de fine rosa/lilla prikkene er E.Coli. Alle bakterieskålene er forsvarlig forseglet.

Takk for oss Innstranda, vi kommer tilbake neste år!