Karoline er vår nye prosjektingeniør!

Blant 50 ivrige søkere blir det bergenseren Karoline Rutle (25) som inntar prosjektstillingen hos Laboras mikrobiologiske avdeling. 

I desember skrev Bodø Nu om hvordan Laboras nye stilling som prosjektingeniør fikk enorm interesse fra søkere. Nå er ansettelsesprosessen avsluttet og det er Karoline Rutle som inntar plassen. Rutle er fra Arna, like utenfor Bergen og flyttet til Bodø i oktober for å bosette seg med kjæresten. Hun følte det var et heldig sammentreff at Labora var på utkikk etter flere medarbeidere på samme tid som hun var på utkikk etter jobb.

Riktig sted til riktig tid

Rutle forteller at hennes egne verdier blir gjenspeilet i det Labora står for og var en av grunnene til at hun sendte inn en søknad.

– Jeg ble kjempeglad for at de kalte meg inn til intervju og selvfølgelig enda gladere når jeg faktisk fikk jobben, sier 25-åringen

Oppstart ble 5. januar og fremover skal Rutle ha tittelen som prosjektingeniør ved mikrobiologisk avdeling. Hovedfokuset blir å effektivisere og validere nytt analyseutstyr.

Erfaring på veien hit

Tidligere har hun tatt en bachelorgrad i biologi ved Universitetet i Bergen. For å forstå mer om alt fra det store bildet til de minste detaljene innen feltet, hadde hun da praksis ved en molekylærbiologisk lab. Underveis i bacheloren sin var hun også på utveksling i Australia i Brisbane, ved Queensland University.

Deretter tok hun master i fiskeribiologi og forvaltning. Masteroppgaven tok henne tilbake på laben til molekylærbiologi. I sammenheng med studiene fikk hun også tilegnet seg erfaring fra Norsk institutt for vannforskning og Havforskningsinstituttet.

Bodø er nye hjemstedet

Siden tilflyttingen har Rutle vært storfornøyd med både været i byen og at jobben ble hennes. Utenom arbeidet er 25-åringen en aktiv og reiseglad jente, som setter pris på turmulighetene, kulturtilbudet og folket i Bodø.

–Siden jeg flyttet hit har jeg fått et utrolig godt inntrykk av folkene som bor her i byen. De er imøtekommende og åpne for å bli bedre kjent, forteller Rutle med et smil.

Helt til slutt forteller bergenseren at hun gleder seg til å ta fatt på jobben som ligger foran henne og være en del av nye arbeidsmetoder.

–Jeg setter pris på at Labora er såpass fremoverlent og nytenkende. Dette blir nok veldig bra, avslutter Rutle.

Inne på nettsiden vår kan du lese mer om hva som rører seg hos Labora!