Ny analyse-rekord i Labora

I 2020 kunne Karianne og gjengen i Labora tegne ny analyserekord med over 40.000 prøver gjennomført i løpet av ett år. Det er 10.000 prøver mer enn året før.

– Det er et veldig høyt antall gjennomførte prøver, og det at vi øker såpass fra fjoråret viser jo bare at vi er i god flyt og at året som gikk slettes ikke har satt noen bremser for oppdragene våre. Jeg er veldig fornøyd med de ansattes innsats og mener dette viser tydelig at vi er en attraktiv leverandør i markedet for analysetjenester, sier Karianne.

Detektiver i hvitt

Karianne har vært daglig leder for Labora siden 2014. Hun startet i selskapet som veterinær og har store ambisjoner for Labora. Det som er viktig for Karianne er at Labora setter seg tydelige mål og ikke bruker store, svulstige ord, men er rett på sak og bidrar med løsningen.

– Det var en journalist som brukte begrepet «detektiver i hvitt» i en artikkel om byveterinæren i Bodø, forløperen til det som i dag er Labora. Så tok vi denne betegnelsen i bruk igjen da vi skulle markere 60-årsjubileum i 2017. Det er jo en veldig god beskrivelse av det vi holder på med, nemlig det å søke etter feil og mangler, og oppklare disse, forklarer Karianne Jakobsen, daglig leder i Labora.

– Utviklinga har de siste årene gått veldig fort, og vi teller totalt 30 detektiver som er fordelt på avdelinger både i Bodø og i Tromsø. Når jeg tenker på detektiven ser jeg for meg en person som er ryddig, nysgjerrig og upartisk. Man skal kartlegge og kunne sikre grunnlaget for å kunne trekke en konklusjon, og det er nettopp slik vi jobber. Også er det jo en fin «svung» over detektiver i hvitt, det er en fin ting å være en del av, synes jeg.