Vi vil ha besøk av barnehagebarn

Realfag + barn = vårt samfunnsansvar!

Vi som jobber i Labora er oppriktig opptatt vårt samfunnsansvar i nærområdet vårt. Vi er godkjent lærlingbedrift, sponser lokale idrettsklubber og har skoleelever i alle aldre på omvisning og i praksis. Hver høst og vår har vi besøk av universitetsstudenter innenfor de fleste studieretninger fra bioteknologi til havbruk.

Men; vi mener også at det er viktig å skape interesse for naturfag og miljø når barna er små og inviterer derfor med jevne mellomrom barnehager inn til oss for en dag med realfag. Alle barnehagene i Bodø jobber aktiv med naturfag på egenhånd, men det er ekstra stas å få være “ekte forskere” for en dag!

 

Her blir barna presentert for enkle forsøk som kan gjøres hjemme på kjøkkenbenken, de får se ekte bakterier i mikroskop og vi snakker selvfølgelig om viktigheten av blant annet håndhygiene. Etter en omvisning på den store laben lager vi eget barnelaboratorium der ungene fritt og ufarlig kan leke med ekte laboratorieutstyr.

 

Vi gleder oss til høsten

For oss betyr det at vi endelig kan invitere en barnehage inn i våre lokaler igjen og

vi gleder oss til å dele litt av hverdagen vår med barna. Vi har derfor satt av en dag i uke 39 og håper en av kommunens barnehager ønsker å ta turen til oss.

For å delta i trekningen må barnehagen nomineres til oss. Dette gjøres enten ved en kommentar på Facebook-siden vår eller en epost til vår barnehagekontakt toril@labora.no.

 

Vinneren vil annonseres mandag 15. august 2022