BESTILL REAL TIME PCR ANALYSER FOR FISKEPATOGEN

Last ned avtaleskjema for PCR analyser og fyll inn så nøye som mulig – legg ved i epost bestilling. Du kan også skrive ut, fylle ut skjema og sende den sammen med prøvene.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om utfylling av skjema, ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

 

Avtaleskjema PCR analyser fiskepatogen

WORD       PDF

Prøveuttak av PCR prøver

Nødvendig utstyr for å ta PCR prøver av fisk:

 • Prøvetakingsboks med rør fra Labora
 • Sterile pinsetter og skalpell
 • Gassbrenner
 • 10 % klorin
 • 70 % sprit
 • Sterile objektglass for kutting av prøver
 • Isoporboks og fryseelement for forsendelse.

Prøvetakingsboks med rør er inkludert i analyseprisen. Prøvetakingsbokser kan hentes hos Labora, eller vi kan sende bokser pr post (fraktkostnad etterfaktureres kunde). Ved behov kan Isoporboks med fryselement hentes hos Labora eller sendes pr post. Mangler du annet nødvendig utstyr kan vi være behjelpelig med å skaffe det. For analysepriser og bestilling av prøvetakingsbokser ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no. Oppgi informasjon i epost bestilling: kontaktinformasjon, leveringsadresse for prøveutstyr, forventet innsending av prøve, antall prøver som skal tas ut og beskrivelse av hva som skal analyseres for.

Fremgangsmåte:

 1. Anbefalt vev (se tabell nedenfor) tas ut fra fisken med sterilt utstyr. Unngå å komme i kontakt med bukhulen.
 2. Prøvebiten legges på sterilt objektglass og to fyrstikkhodestore biter (2x2x2) skjæres ut og legges i prøverør. A- og B- prøver skal tas ut for hvert organ (to prøver fra hvert organ). Dette for å sikre at vi klarer å levere analyseresultatet innen avtalt tid.
 3. Maks 4 biter per rør. Det er viktig at RNA later dekker bitene.
 4. Utstyret rengjøres så med papir for å fjerne vevsrester, dyppes i klorin og sprit og brennes av.
 5. Vedlegg til følgeskjema med Rack id fylles ut fortløpende med kar- og klinikkopplysninger

Sende PCR prøver til Labora

Labora må kontaktes i forkant av forsendelse, send sporingsnummer og prøveantall til: firmapost@labora.no eller send sms til tlf 90 24 62 06. Vil du snakke med oss på tlf, ring oss på 75 56 63 00.

 • Prøvene oppbevares kjølig inntil innsendelse. Prøvene sendes i isoporboks med fryseelement som ekspress over natt pakke til Labora. Hvis prøvene ikke kan sendes i løpet av 2 dager, oppbevares de den første natten i kjøleskap, for så og oppbevares i -20⁰C fryser inntil innsendelse.

Prøver sendes til postadresse: Labora AS, Klinkerveien 8, 8006 Bodø

Leveringstid for prøvesvar på PCR analyser for fisk er normalt 5 virkedager avhengig av hvilke analyser du ønsker. Det varsles på telefon ved avvik. For hasteanalyser kan vi gi prøvesvar innen 24 timer. Hasteanalyser må avtales på forhånd og medfører tillegg i prisen, ta kontakt på tlf 902 46 206. Hasteanalyser kan også utføres i helger og helligdager etter avtale.

Ønsker du mer informasjon om PCR analyser ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

*Ved behov kan Labora reise ut å ta prøver for deg og være behjelpelig med opplæring, utforme internkontroller og prøvetakingsplaner.