Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

FISKEHELSEKURS 2023

Labora sine veterinærer og fiskehelsebiologer har fagkunnskapen til å veilede anlegg til en optimal produksjon med god fiskehelse og dyrevelferd. Våre fiskehelsekurs skal styrke kunnskapen rundt fiskevelferd, sykdommer, hygiene og gjøre jobben på merdkanten og i slakteriet mer produktivt.

I tillegg til våre standardkurs, kan vi skreddersy fiskehelserelaterte kurs etter behov, for eksempel praktisk vaksinering, hygienekurs, sykdomslære m.m.

Vårt fiskehelsepersonell tar gjerne imot spørsmål om fiskehelse, fiskesykdom, akvakultur, sjømat og havbruk. Ønsker du å bestille et fiskehelsekurs eller andre veterinærfaglige og fiskehelsemessige tjenester, kontakt fagleder for fiskehelse, veterinær Eirik Wilkinson tlf. 970 43 836 eller send epost til eirik@labora.no

Fiskevelferdskurs

Akvakulturdriftsforskriften stiller krav om kompetanse til å ivareta fiskens velferd til enhver tid. Labora tilbyr et godkjent kurs i fiskevelferd for settefisk, matfisk, stamfisk og slakteriansatte. Det er et teoretisk og praktisk opplæringsprogram som vil imøtekomme kravet om dokumentert kompetanse. Kurset er godkjent av mattilsynet, og tilbys både for bedrifter og det arrangeres åpne kurs for alle.

Legemiddel og kjemikaliekurs

Alle som skal håndtere og oppbevare medikamenter og kjemikaler må ha kunnskap om riktig håndtering. Kurset tar sikte på å oppfylle kravene blant annet i Global Gap og ASC sertifiseringen om kompetanse på håndtering og oppbevaring av medisiner og kjemikalier. Kurset gir også kompetanse og kunnskap til å fungere som medhjelper til fiskehelsepersonell i forbindelse med medisinering av fisk i henhold til lov om dyrehelsepersonell.

Obduksjonskurs

Det kan være en fordel for arbeiderer ved oppdrettsanlegg å kunne obdusere fisk og gjenkjenne symptomer på sykdom. I et obduksjonskurs vil du få en praktisk gjennomgang på hvordan man obduserer fisk, lære å se forskjell på tegn som er normale for en dødfisk og hvilke som kjennetegner smittsomme sykdommer. Man lærer også i kurset riktig framgangsmåte for prøveuttak.

Kurs i ikke-medikamentell behandling mot lakselus

Kurset gjennomgår de forskjellige metodene for ikke- medikamentell behandling mot lakselus, samt rutiner for overvåkning av fiskehelse og fiskevelferd i forbindelse med slik behandling. Kurset gir kompetanse og kunnskap til å fungere som medhjelper til fiskehelsepersonell i forbindelse med ikke- medikamentell behandling mot lakselus