Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Kurskatalog 2023

KURSKATALOG

Kurs i forebygging av Legionellasmitte

Forskrift om miljørettet helsevern inneholder eget kapittel om forebygging av Legionellasmitte. Sammen med Helse- og Miljøtilsynet Salten vil vi også i 2023 tilby kurs i Legionellaforebygging.

Kurset er beregnet for alle som drifter/installerer installasjoner som kan produsere aerosoler med hovedvekt på interne ledningsnett.

Vi går gjennom etablering av internkontroll, risikovurdering, prøvetaking, forebyggende tiltak, beredskap ved hendelser og utbrudd.  Praktiske erfaringer fra vårt mangeårige arbeid ute i virksomhetene vil prioriteres.

Ulike vedlikeholds og saneringsmetoder vil bli gjennomgått.

Erfaringsdeling og diskusjon vil også vektlegges.

Kurs settes opp fortløpende etter avtale. Vi er imidlertid rigget til å gjennomføre både nettkurs og bedriftsinterne kurs dersom dette er av interesse.

Kursbeskrivelsen i sin helhet kan du laste ned her.

Ytterligere informasjon får du ved å ringe oss eller sende en e-post.

Fiskevelferdskurs

Akvakulturdriftsforskriften stiller krav om kompetanse til å ivareta fiskens velferd til enhver tid.

Labora tilbyr et godkjent kurs i fiskevelferd for settefisk, matfisk, stamfisk og slakteriansatte. Det er et teoretisk og praktisk opplæringsprogram som vil imøtekomme kravet om dokumentert kompetanse.

Kurset er godkjent av mattilsynet, og tilbys både for bedrifter og det arrangeres åpne kurs for alle.

Fiskehelseavdelingen tilbyr i tillegg flere kurs ved etterspørsel.