Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

BESKYTT MILJØET

Formålet med forskriften om begrensing av forurensning er å beskytte miljøet, og sørge for god helse i omgivelsene våre. Virksomheter som drifter produksjon som slipper ut forurensing i miljøet, er lovpålagt å dokumentere hva de slipper ut, og kontrollere rensegraden av det de slipper ut i naturen. De skal også ha en beredskapsordning dersom det oppstår funksjonssvikt på anlegget. Dette gjelder alle bedrifter som slipper ut avløpsvann, sigevann, sedimenter, forurenset jord/sand, slam, avfall og bygningsmateriale, olje og prosessvann fra industri. For mye utslipp kan føre til alvorlige konsekvenser for anlegget, bøtelegging og ødeleggelser i miljøet og helsefare.

For å være sikker på at vedlikeholdsrutinene dine har en effekt, reiser vi gjerne ut til anlegget ditt for å kartlegge risikoen, veilede til en optimal prøvetakingsplan, og vise hvordan du tar miljøprøver.

Les også om avløpsvann 

I laboratoriet vårt analyserer vi for mange ulike parametere innen kjemiske- og mikrobiologiske analyser. Vi tilbyr flere ulike miljøanalyser. For noen av analysene benytter vi oss av underleverandører, men alt kan sendes inn til vårt laboratorium.

Ønsker du å vite mer om risikoer, miljøprøver og hvilke parametere vi kan analysere for innen miljø? Ring oss på 75 56 63 00, eller send epost til firmapost@labora.no.

Våre ingeniører kjenner til forskriftene, utslippsgrenser, rapporteringsplikter og hvor ofte en bør ta prøver, og kan sammen med kunde utarbeide skreddersydde analysepakker tilpasset bedriftens internkontroll. Ved behov lager vi også prøvetakingsplaner/internkontroller for deg og følger opp din internkontroll. Vi er også en god analysepartner om du skulle være uheldig å oppleve avvik. Da er vi i beredskap for å løse problemet så effektivt som mulig.

Innsending av prøver:

Prøver som skal analyseres må varsles oss dagen før innsending.

Sender du prøver til oss via post, kan de sendes mandag til torsdag (prøver må være ankommet laboratoriet helst innen 12 timer og senest 22 timer etter prøveuttak).
Du kan også komme innom laboratoriet med prøver i åpningstiden vår (på fredager må prøver være inne før kl 12.00).