Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

KVALITETSKONTROLL AV RÅVARER

Når dine kunder kjøper spiselige og drikkelige produkter fra deg, forventer de at det skal være trygt, at de kan lese og stole på næringsdeklarasjonen, og sjekke holdbarhet.

I laboratoriet vårt blir flere typer råvarer og produkt analysert for mange ulike parametere innen mikrobiologi og kjemi, for eksempel fisk, kjøtt, melk, ost, øl, vann og sauser. Kundene våre er alt fra lokalmatprodusenter, slakteri og til store videreforedlingsbedrifter.

Det er viktig å ha gode internkontroller for tidlig å kunne avdekke eventuelle bakterieoppvekster i produksjonen. I Labora analyserer vi alle typer råstoff og produkter, samt utfører hygienekontroll i produksjonslokaler og på utstyr.

I laboratoriet vårt kan vi for eksempel lete etter indikatorbakterier som Enterobacteriacae og Termotolerante koliforme som kan indikere kontaminering i råstoff, og patogener som kan gi direkte sykdom, som bakteriene Listeria monocytgenes og Salmonella. Noen kunder ønsker også å se på aerobe mikroorganismer samt H2S produserende bakterier for å vurdere holdbarhet. Andre næringsmiddelanalyser kan være å teste næringsinnhold, allergener, vanninnhold, fett, farge og histamin.

Les også hvordan vi bruker PCR-analyser for å avdekke bakterier på næringsmidler.

Ønsker du å vite mer om risikoer, Listeria, Salmonella og om hva slags parametere vi kan analysere for innen næringsmiddel? Ring oss på 75 56 63 00, eller send epost til firmapost@labora.no.

Våre ingeniører kan sammen med kunde utarbeide skreddersydde analysepakker tilpasset bedriftens internkontroll/kunders krav/andre nasjoners importregler osv. Ved behov lager vi også prøvetakingsplaner/internkontroller for deg og følger opp din internkontroll. Vi er også en god analysepartner om du skulle være uheldig å oppleve avvik. Da er vi i beredskap for å løse problemet så effektivt som mulig.

Innsending av prøver:

Prøver som skal analyseres må varsles oss dagen før innsending.

Sender du prøver til oss via post, kan de sendes mandag til torsdag (prøver må være ankommet laboratoriet helst innen 12 timer og senest 22 timer etter prøveuttak).
Du kan også komme innom laboratoriet med prøver i åpningstiden vår (på fredager må prøver være inne før kl 12.00).