Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

PCR – DEN MEST EFFEKTIVE METODEN PÅ MARKEDET

Vi bruker PCR for å avdekke om det finnes legionella i vann og intracellulært i amøber, fra for eksempel dusj/basseng-prøver.

Om metoden

De fleste levende organismer inneholder DNA, med unntak av noen virus som har RNA. Ved bruk av Real time PCR-analyse kan vi massekopiere DNA og RNA i bakterier, virus og parasitter. PCR er den mest sensitive og effektive analysemetoden på markedet i dag, og kan på få minutter produsere millioner av kopier. Først renses nukleinsyrer ved at det isoleres totalt DNA/RNA ut av fra prøvene. Det betyr at både vertscellens eget DNA/RNA, og DNA/RNA fra eventuelle sykdomsorganismer isoleres. Det tilsettes så en «probe» og «primere», som utelukkende gjenkjenner den sykdomsorganismen (bakterie, virus, parasitt), som man leter etter.

Svar fra PCR-analyser kan være ferdig samme dag som prøven leveres inn til laboratoriet. Slik kan vi fort diagnostisere sykdom, og raskt komme i gang med tiltak for å redusere tap som følge av smitte.

Ønsker du å vite mer om hvilke parametere vi kan analysere for med Real time PCR, ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

Våre ingeniører kjenner til forskriftene og kan i samarbeid med kunde utarbeide analysepakker tilpasset bedriftens behov. Vi har også lang erfaring innen laboratorieanalyser og rådgiving på fiskesykdommer, Legionella, ferskvannsamøber, Listeria og Salmonella. Labora er også en god analysepartner om du skulle være uheldig å oppleve avvik, da er vi i beredskap for å lukke det så effektivt som mulig.

Innsending av prøver:

Prøver som skal analyseres må varsles oss dagen før innsending.

Sender du prøver til oss via post, kan de sendes mandag til torsdag (prøver må være ankommet laboratoriet helst innen 12 timer og senest 22 timer etter prøveuttak).
Du kan også komme innom laboratoriet med prøver i åpningstiden vår (på fredager må prøver være inne før kl 12.00).

 

 

 

 

 

 

 

Labora tilbyr følgende Real time PCR-analyser:

 

Næringsmiddelhygiene

Bakterier:

  • Salmonella spp.
  • Listeria Monocytogenes.

 

Ønsker du å bestille PCR analyser av næringsmiddel, ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

 

Vann

Bakterier:

  • Legionella pneumophila

 

Ønsker du å bestille PCR-analyser av Legionella, ring oss på 75 56 63 00, eller send epost til firmapost@labora.no.