Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

PRIVATE VANNVERK

Frisk og godt vann er et av våre viktigste næringsmiddel.
Om du har privat vannforsyning er regelmessig kontroll av drikkevann viktig for å opprettholde kvaliteten.

Prøveflasker bestiller du enkelt her.

Last ned avtaleskjema for vannprøver (WORD) og fyll inn så nøye som mulig. Legg ved skjemaet i epostbestilling.
Avtaleskjema drikkevann

Veiledning for utfylling av skjema:

  • Råvann: Ubehandlet vann som ikke er kommet inn på ledningsnettet enda.
  • Ubehandlet drikkevann: Vann som ikke er behandlet gjennom for eksempel filter/kjemisk rensing (klor, UV behandling m.m.)
  • Rentvann: Rett etter rensing av vannet, før det går ut på ledningsnettet.
  • Nettvann: Vann som er på ledningsnettet.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om utfylling av skjema, ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

Hvor ofte må jeg ta drikkevannsprøver?

Drikkevannsforskriften stiller ulike krav til hvor ofte en skal ta vannprøver, avhengig av størrelse på vannverk. Vannverkseier med minst 2 abonnenter over 10 kubikk pr døgn, må gjennomføre minst en vannprøve årlig. Har du privat brønn hjemme eller på hytta som du ikke deler med noen, er du ikke lovpålagt å kontrollere drikkevannet. Vi i Labora vil likevel anbefale deg å ta prøve av drikkevannet minst en gang i året, med hensyn til egen helse.

Laboratoriet vårt anbefaler å undersøke drikkevannet ved forskjellige årstider, da klima og værforhold forandrer seg. En rekke kjemiske og mikrobiologiske parametere tilføres naturlig i vannet av både atmosfæren og fra bakken. Noen forurensinger er menneskeskapte, andre er skapt av geologiske eller meteorologiske forhold. Vann er verdens viktigste næring og bør derfor regelmessig analyseres for de stoffer som kan ha betydning for helsen. Bakterieinnhold, pH, ledningsevne, farge og turbiditet (klarhet) bør undersøkes regelmessig.

Veiledende pris for private vannverk finner du her.