Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

BESTILL NÆRINGSMIDDELANALYSE

Vi utfører kjemiske og mikrobiologiske analyser av næringsmidler.

Last ned avtaleskjema for næringsmiddel- og hygieneanalyser og fyll inn så nøye som mulig – legg ved i epost bestilling. Du kan også skrive ut, fylle ut skjema og sende den sammen med prøvene.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om utfylling av skjema, ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

 

Avtaleskjema næringsmiddelanalyser:

Avtaleskjema næringsmidler og hygiene 2021

Avtaleskjema vann næringsmiddelbedrifter

Sende næringsmiddel- og hygieneprøver til Labora

Labora må kontaktes i forkant av forsendelse, ring oss på 75 56 63 00. Prøvene kan sendes mandag til torsdag og tidligst tas ut kl. 10.00 på forsendelsesdagen.

  • Prøvene må være ankommet laboratoriet, helst innen 12 timer og senest 22 timer etter prøveuttak.
  • Prøvene skal lagres/transporteres ved 0 – 10 ⁰C, bruk kjøleelement på varme dager.
  • Ved bruk av Posten/Bring (bruk kjøleelement) må ekspress over natt benyttes.
  • Ved bruk av buss, båt eller fly skal prøvepakken være kartert/registrert. Labora skal ha beskjed på telefon før kl.10 den dagen prøvene ankommer Bodø slik at vi kan arrangere henting hos transportør, evt. etterlyse prøver som ikke ankommer som avtalt. Vi tar et hentegebyr for prøver som hentes fra båt, buss etc.

Vedrørende type analyser og grenseverdier for fôr/næringsmidler henvises til de enkelte særforskrifter/egne kundekrav, evt. henvendelse til Labora eller aktuell tilsynsmyndighet for veiledning.

Prøver sendes til postadresse: Labora AS, Klinkerveien 8, 8006 Bodø

Leveringstid for prøvesvar på næringsmiddel- og hygieneanalyser er normalt 3 virkedager, avhengig av hvilke analyser du ønsker. Det varsles på telefon ved avvik. Hasteanalyser må avtales på forhånd, og medfører tillegg i prisen. Hasteanalyser gjelder først og fremst analyser for kjemiske parametere. Hasteanalyser for mikrobiologi er begrenset, da bakteriene trenger et bestemt antall timer for å vokse opp i hht standard. For å raskere avdekke bakteriene Salmonella og Listeria, kan vi bruke PCR analyser. Ønsker du mer informasjon om næringsmiddel- og hygieneanalyser ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

*Ved behov kan Labora reise ut å ta prøver for deg og være behjelpelig med opplæring, utforme internkontroller og prøvetakingsplaner.

Prøveuttak av næringsmiddel- og hygieneprøver

Produktet kan i utgangspunktet sendes inn til oss i original emballasje. Om behov kan egnet beholdere hentes hos Labora, eller vi kan sende beholdere pr post (fraktkostnad etterfaktureres kunde). Husk å merke produktet med type produkt og prøveuttaksdato. For analysepriser og bestilling av emballasje ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no. Oppgi informasjon i epost bestilling: kontaktinformasjon, leveringsadresse for prøveutstyr, forventet innsending av prøve, produkt som skal analyseres, antall prøver og beskrivelse av hva som skal analyseres for.