Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

BESTILL VANNANALYSE

Vi utfører fysikalske, kjemiske analyser og mikrobiologiske analyser av vann.

Last ned avtaleskjema for vannprøver og fyll inn så nøye som mulig – legg ved i epost bestilling.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om utfylling av skjema, ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

 

Avtaleskjema vannanalyse

P.S.1 Vannprøver drikkevann og brønn

Sende vannprøve til Labora

Labora må kontaktes i forkant av forsendelse,
ring oss på 75 56 63 00. Prøvene kan sendes mandag til torsdag og tidligst tas ut kl. 10.00 på forsendelsesdagen.

  • Prøvene må være ankommet laboratoriet, helst innen 12 timer og senest 22 timer etter prøveuttak.
  • Prøvene skal lagres/transporteres ved 0 – 10 ⁰C, bruk kjøleelement på varme dager. Ved bruk av Posten/Bring (bruk kjøleelement) må ekspress over natt benyttes.
  • Ved bruk av buss, båt eller fly skal prøvepakken være kartert/registrert.
  • Labora skal ha beskjed på telefon før kl. 10 den dagen prøvene ankommer Bodø slik at vi kan arrangere henting hos transportør, evt. etterlyse prøver som ikke ankommer som avtalt. Vi tar et hentegebyr for prøver som hentes fra båt, buss etc.

Prøver sendes til postadresse: Labora AS, Klinkerveien 8, 8006 Bodø

Leveringstid for prøvesvar på vannanalyser er normalt 3 virkedager på vanlig vannanalyser, avhengig av hvilke analyser du ønsker. Det varsles på telefon ved avvik. Hasteanalyser må avtales på forhånd, og medfører tillegg i prisen. Hasteanalyser gjelder først og fremst analyser for kjemiske parametere. Hasteanalyser for mikrobiologi er begrenset, da bakteriene trenger et bestemt antall timer for å vokse opp i hht standard.
Ønsker du mer informasjon om vannanalyser ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no.

*Ved behov kan Labora reise ut å ta vannprøver for deg og være behjelpelig med opplæring, utforme internkontroller og prøvetakingsplaner.

Les også Hvordan ta en vannprøve.

Prøveuttak av vannprøve

Prøvetakingsflasker er inkludert i analyseprisen. Flasker kan hentes hos Labora, eller vi kan sende flaskene pr post (fraktkostnad etterfaktureres kunde). For analysepriser og bestilling av prøvetakingsflasker ring oss på 75 56 63 00 eller send epost til firmapost@labora.no. Oppgi informasjon i epost bestilling: kontaktinformasjon, leveringsadresse for prøveutstyr, forventet innsending av prøve, antall prøvepunkt og beskrivelse av hva som skal analyseres for.

  • Merk flasken med dato og klokkeslett for prøvetaking, prøvested og evt. vannverkets navn. Klokkeslettet: ved prøvetaking av mikrobiologiske vannprøver hvor analysen kimtall, koliforme bakterier og E. coli inngår, er det satt krav om at tidspunkt for prøvetaking og tidspunkt for analysestart skal angis i prøvingsrapporten. Dersom analysene settes opp > 24 timer etter prøvetaking kan ikke analysene utgis som akkreditert. Dersom klokkeslett ikke er oppgitt er vi nødt til å gi ut resultatet for kimtall, koliforme bakterier og E. coli som ikke akkreditert. Det er derfor viktig at klokkeslett for prøvetaking noteres på prøveflasken eventuelt i prøvetakingsskjemaet.
  • Fjern sil, filter eller slange som er festet til kranen. Flamber kranens munning med gassbrenner eller lighter. (Dersom prøven tas fra tappepunkt i næringsmiddelbedrift skal kranen normalt ikke flamberes).
  • Skru opp kranen og la vannet renne i 3 – 5 minutter. Skru opp korken uten å komme i berøring med flaskens munning. Fyll flasken til flaskehalsen.