En stille morgen..

Hva finner vi rundt hjørnet i laboratoriet?

Hva skjuler seg bak markeringen på gulvet?

I det daglige finner vi et laboratorium som er stort, lyst og hektisk! Her er bråkete maskiner, mennesker i hvite frakker, en mengde surrende lyder og innimellom litt sterke lukter. Men er det slik hele døgnet? Kan det virkelig være rolig og stille i lokalene til Labora?

Vi snek oss inn med kamera en tidlig torsdags morgen, før alle andre hadde kommet seg på jobb! Kanskje finner vi noe som avslører litt rot og kaos? Eller er laben like strøken og flott som vi gir inntrykk av utad?

Det virker veldig stille…

Korridoren er lang, ryddig og (heldigvis) lys. Til venstre har vi flotte bilder av Nordland og rett frem har vi fått en fin samling bakterier i glass og ramme.

Ny ombygging kort tid etter innflytning

Selv om vi flyttet inn i splitter nye lokaler i juni i år har vi allerede startet å bygge om. Denne gangen er det for å gjøre plass til våre nye leietakere (og datterselskap) PatoGen Nord. I den anledning har vi fått opp midlertidige vegger. Veggene holder nok ikke varmen inne og støyen ute, men den sørger for at selve laboratoriet er rent og pent selv om det bygges om ikke langt fra arbeidsbenkene. Vi ser veldig frem til sommeren da dette er ferdig og ikke minst at PatoGen Nord får flyttet inn. I tillegg til at vi rydder plass til dem har vi også måttet endre litt på strukturen inne i våre egne lokaler. Blant annet har rommet vi bruker til sensoriske drikkevannsanalyser blitt flyttet på og vår egen PCR for legionella har fått seg nytt rom.

Er ikke blåfargen fin? Dette var den mest rotete benken som finnes i laboratoriet og bare det sier vel sitt. Det blå apparatet midt på benken tappepunktet til vårt eget vannrensesystem. Systemet gir oss en garanti for at utstyret vårt er vasket i rent vann og fortynninger er laget av rent vann slik at vi ikke forurenser prøver her hos oss.

Det er ikke altfor ofte at vi finner denne roen her inne. Egentlig like greit at denne roen går over av seg selv når klokken nærmer seg 08.00. Vi liker jo oss best i situasjoner med mye å gjøre, byggestøy og plastvegger, plystrende kollegaer, piping fra maskiner og en god latter. Labora er fint når det er rolig og stille, men på sitt aller beste når det nesten koker!

Følg oss på facebook og instagram for flere hverdagsøyeblikk!