Har fått et digitalt dytt

 Vårt oppdrag er å sikre at kunden får gjennomført sine påkrevde kurs. Og når situasjonen krever at vi gjør dette digitalt, da tar vi den utfordringa på strak arm. 

Det sier Eirik Wilikson, sjef for fiskehelse-avdelingen i Labora AS. 

Han har rigget seg til i et av møterommene i lokalene til analyselaboratoriet LaboraErik har lang fartstid i bransjen, og har holdt mange kurs i sin karriere. Nå har han for første gang holdt et digitalt kurs, og innrømmer at det er litt utenfor komfortsonen.

Bruker mulighetsrommet 

– Vi er instruktører på vegne av KIGOK, og oppdraget er i dette tilfellet rettet mot å gjennomføre fiskevelferdskurs for røktere og oppdrettere. Og selv om jobbhverdagen nå er snudd på hodet, så lever vi heldigvis i en tid der det digitale mulighetsrommet er enormt, sier Wilkinson. 

Han er ikke i tvil om at de etter denne runden vil tilby flere digitale kursrekker, og det er allerede booket inn to nye rett over påske. 

Skal bidra til god fremdrift 

– Vårt mål er jo å være med på å gjøre det slik at kundene våre har en så god fremdrift som mulig i denne tiden. Det er klart at det er en helt annerledes opplevelse både for meg å og deltakerne å gjennomføre dette digitalt, men jeg synes det fungerer veldig godt, sier Wilkinson. 

Med seg på kurset har han 10 deltakere fra ulike bedrifter på Helgeland. De får forfrisket sin kunnskap knyttet til en optimal produksjon med fokus på god dyrevelferd og fiskehelse.  

– Labora har en lang og god tradisjon med å holde kurs, men har ikke hatt en utvidet digital pakke. Nå har vi fått en ekstra dytt, og dette vil nok bare by på enda flere muligheter, avslutter Wilkinson. 

Aktuelt for flere digitale kurspakker over påske 

– Vi ser at det flere av de kursene vi holder enkelt kan flyttes over på digitale flater. Hverdagen vår vil jo etter hvert returnere. I mellomtiden vil vi se mulighetene hos oss internt og ser allerede på hvordan vi skal kunne gjennomføre kurs i legionella-forebygging til de kundene som ønsker det, sier daglig leder i Labora, Karianne Jakobsen. 

 

Er du interessert i å delta på fiskehelsekurs eller kurs i legionella-forebygging på digitale plattformer? Ta kontakt med oss i Labora!