Innstranda sommerfestival

Har du lyst på en fin flaske?

Kom innom oss i helga på Innstranda Sommerfestival! 

Festivalen frontes som “Bodøs nye storfestival for hele familien” og er en sammenslåing av Midnattsolrittet og Bertnesdagan. Her skal være sykkelløp, vitenskapshow, markedshall og tema-hall med “Ny by – ny flyplass”. Vi i Labora har blitt forespurt om å stå på stand i Teknologihallen. Her skal vi være sammen med blant annet Avinor, Bodø kommune, Norsk luftfartsmuseem, Norut, First Scandinavia og Tekna. Vi er stolte over å få være med på denne begivenheten og vi håper at Bodøs befolkning tar turen innom.

Vannprøver til hyttefolk og mindre vannforsyningssystemer

Hovedfokuset vårt denne helgen er vannkvaliteten for hyttefolk og steder med mindre vannforsyningssystemer. Fra 1.juli er alle vannforsyninger med to eller flere mottakere pliktig til å registrere seg hos Mattilsynet. Dette innebærer også en plikt til å sjekke vannet sitt for utvalgte analyser. Vi har med oss gratis flasker til prøvetaking, vi lover å veilede dere gjennom skjemaveldet og søndag kan vi også ta i mot prøver som er tatt samme dag slik at vi kan analysere dem for dere på laboratoriet mandag.

På standen vår vil dere i tillegg få et godt tilbud på vannanalyser;

Vi tilbyr nemlig -30% på “hytteanalyser” denne helgen. Tilbudet gjelder alle avtaler som gjøres i løpet av helgen, selve prøven kan dere ta når det er hensiktsmessig.

Lakselus og bakterier

I mikroskop hos oss denne helgen kan du få se nærmere på både bakterier og lus. Hvordan ser en lakselus egentlig ut og hvilke farger kan finnes i en E.Coli-bakterie? Dette skal barn og voksne få finne svaret på!

Lykkehjul

Flasken du ser er en av premiene i vårt fine lykkehjul. Siden denne festivalen har sitt opphav i Midnattsolrittet var vi enige om at det måtte være litt sykkelfokus. I utgangspunktet skulle vi utfordre dere på å pumpe vann med en trøsykkel, men logistikken (og vannmengden dette ville føre til innendørs) gjorde at vi valgte en litt annen løsning. Svaret ble “LYKKESYKKEL”!

Alle, barn og voksne, som svarer på et spørsmål eller to skal få snurre på lykkesykkelen vår og kan vinne fine premier fra Labora.

Vi ser frem til besøk på standen vår! Åpningstidene på festivalen er lørdag 10-18 og søndag 11-17.