
Ny detektiv i hvitt – skal analysere vann og næringsmidler
Solveig Bjørnstrøm (29) fra Bodø blir ny avdelingsingeniør på mikrobiologisk avdeling hos Labora.
Solveig Bjørnstrøm (29) fra Bodø blir ny avdelingsingeniør på mikrobiologisk avdeling hos Labora. Hun har en bachelorgrad i biologi fra Nord universitet og har tidligere jobbet med fiskehelse og vannkvalitet hos PatoGen.
– Jeg ser frem til å komme ordentlig i gang på laben og bidra innen analyse av vann og næringsmidler, sier Solveig.
En genuin interesse
I sin nye rolle skal hun jobbe med bioanalyse av vann og næringsmidler, et område som er viktig for både helsen og mattryggheten i nord. Hun ønsker å lære mest mulig og få en bredere forståelse av fiskehelse, vannkvalitet og næringsmiddelindustrien.
Solveig mener det er viktig å prate om tryggheten bak maten og drikken vi får i oss.
– Jeg har et inntrykk av at de færreste tenker over at vannet i springen og maten i butikken er trygt å drikke og spise. Men bak dette ligger et omfattende system som kontinuerlig tar prøver og analyserer for å sikre trygghet.
Daglig leder Karianne Klippenberg Jakobsen er svært fornøyd med ansettelsen og understreker at Solveig har et godt engasjement
– Vi kan allerede se at Solveig er godt engasjert og kompetent innenfor arbeidet hun skal gjøre innenfor prøvetaking og analyser.
– Man har hørt mye om det gode samholdet
Den nye avdelingsingeniøren forteller at hun allerede under studiene hørte mye bra om Labora.
– Man har hørt mye om det gode samholdet her, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle og jobbe på et sted med et ordentlig godt arbeidsmiljø.
Vi har nylig innført et ansattløfte hvor målet er å være attraktiv og meningsfull arbeidsplass for sine ansatte. Dette skal understøtte Laboras overordnede målsetninger og strategier i tiden fremover.

Vil stå frem som et godt eksempel
Karianne mener at et ansattløfte er essensielt for å beholde kompetanse på arbeidsplassen og samtidig gjøre en god jobb for kundene våre.
– Vi vil ha en arbeidsplass man gleder seg til å dra til, sier hun og legger til:
– Man tilbringer jo store deler av livet på jobb, da er det viktig å bidra på en plass man blir satt pris på, og der man kan utvikle seg både faglig og menneskelig i et trygt felleskap.