Nysgjerrige barn

Nysgjerrige barn? Ja, takk!

Vi i Labora er opptatt av å dele på kunnskapen vår. Ofte er det de aller minste som er mest nysgjerrige og det liker vi!

Årlig inviterer vi en barnehage eller to inn i laben hos oss og flere ganger i året deltar vi på familieaktiviteter der det faller naturlig for oss. Nå i høst har vi både hatt barnehage og deltatt på to arrangementer;

#detektiverihvitt under åpen dag på iris, Vikan

 

Åpen dag hos Iris Salten

4. september åpnet Iris Salten dørene for publikum og som heleid datterselskap ville vi selvsagt være med på moroa.

Vi startet dagen innendørs, men innså snart at vi måtte flytte oss ut i det fine været. Her fikk vi lekt med vannlaboratorium, snurret lykkehjul og de som ville fikk sett på en bakterie eller to!

 

 

 

#detektiverihvitt fra Mellommyra barnehage!

 

Barnehagebesøk

Det var en gjeng flotte og motiverte barn som kom på besøk fra Norlandia Mellommyra Friluftsbarnehage! De kunne allerede mye om bakterier og naturen rundt seg, men det er alltid spennende å få se ekte bakterier, tegne litt og ikke minst leke seg i barnelaboratoriet vårt. Det er kjekt å kle opp ungene i labfrakker, blåsokker og vernebriller. De får et nysgjerrig blikk og et lite alvorspreg over seg når de får like frakker som alle de voksne som jobber hos oss. Skal de være ekte forskere må de jo se ut som en!

 

 

 

En av Laboras flotte små hjelpere fikk se på de andre standsene under Åpen bukt

 

 

 

Åpen bukt Mørkvedbukta Forskningsstasjon

Dette er en av årets høydepunkt for oss. Vi jobber tett mot hele oppdrettsnæringen i regionen og i tillegg til barnelab og det standmateriellet vi reiser rundt med til vanlig kan vi her også fronte fiskevelferd og det vi gjør for livet i havet. Det var derfor ekstra stas å ha med en (laminert) laks på stand hvor ungene, og et par voksne, fikk sette de rette innvollene på rett plass. Det er ikke så lett å plassere nyrene på en fisk!

 

 

 

 

 

Nå når samfunnet har åpnet skikkelig opp etter et par år med stillstand er det godt å få være ute blant kunder, samarbeidspartnere og ikke minst; nysgjerrige barn. Vi liker å vise oss frem og vi er stolte av det vi gjør. Har du et arrangement du ønsker vi skal bidra på så ta kontakt med oss. Vi stiller gjerne opp for skoleklasser, bedrifter eller andre som trenger en faglig vinkling.

Har du en barnehage som vil komme på besøk er det bare å følge med, det blir ny mulighet til neste år!