VAnndammen 2018

VAnndammen 2018 arrangeres i Narvik 20. og 21. november som et samarbeid mellom Vanndammen er et samarbeid mellom UIT i Narvik, Asplan Viak, Driftsassistanse VA i Nordre Nordland, Heidenreich, Alta, Bodø, Harstad, Narvik og Tromsø kommune. Her samles hele VA-nettverket i Nord-Norge og Labora skal selvfølgelig være med.

Har du enda ikke meldt deg på er siste frist i dag, 14.november!

Laboras rolle i VAnndammen

  • Vi er i første omgang deltakere på konferansen. Her skal vi få påfyll av VA-kunnskap, få kontakt med studenter, høre på gode foredragsholdere og bygge nettverk. Årets program er innholdsrikt og vi gleder oss spesielt til innleggene fra Norsk Vannvakt og Adrian Lund.
  • Labora har stand i fellesområdene der deltakere får komme med spørsmål, innspill, kanskje lære noe og selvfølgelig få mulighet til å vinne seg en liten gave eller to.
  • Bidra til semifinalen for Nord-Norges beste drikkevann 2019.

Beste drikkevann

Tradisjonen tro kårer bransjen Norges beste drikkevann på Lillestrøm i mars 2019. Frem mot det skal våre ulike landsdeler har semifinaler der regionens beste drikkevann kåres. For Nord-Norges del skal denne kåringen foregå på VAnndammen og Labora er veldig stolte av å kunne bidra med en av dommerne i årets kåring.

Labora har stor kompetanse på sensoriske drikkevannsanalyser og har et stort panel med godkjent prøvepersonell på analyser av lukt og smak. Her lukter og smaker vi på vannet i nøytrale omgivelser for å være sikre på at vannet smaker rent og friskt. En slik sensorisk analyse er et supplement til den ordinære drikkevannsanalysen vår der vi tester vannet i forhold til kjemiske og mikrobiologiske parametere.  Blant dette panelet finner vi altså årets meddommer i den store kåringen.

Det er helt klart noe å være stolt av og vi ønsker Bjørnar lykke til med smakingen.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få innblikk i hvordan det gikk i Narvik!