Vi liker å introdusere barna for realfag!

Realfag + barn = vårt samfunnsansvar!

Vi som jobber i Labora er oppriktig opptatt vårt samfunnsansvar i nærområdet vårt. Vi er godkjent lærlingbedrift, sponser lokale idrettsklubber og har skoleelever i alle aldre på omvisning og i praksis. Hver høst og vår har vi besøk av universitetsstudenter innenfor de fleste studieretninger fra bioteknologi til havbruk.

Men; vi mener også at det er viktig å skape interesse for naturfag og miljø når barna er små og inviterer derfor med jevne mellomrom barnehager inn til oss for en dag med realfag. Alle barnehagene i Bodø jobber aktiv med naturfag på egenhånd, men det er ekstra stas å få være “ekte forskere” for en dag! Her blir barna presentert for enkle forsøk som kan gjøres hjemme på kjøkkenbenken, de får se ekte bakterier i mikroskop og vi snakker selvfølgelig om viktigheten av blant annet håndhygiene. Etter en omvisning på den store laben lager vi eget barnelaboratorium der ungene fritt og ufarlig kan leke med ekte laboratorieutstyr.

 

 

 

I slutten av februar hadde vi en flott gruppe barn fra Vollen Naturbarnehage innom oss. To av de ansatte på mikrobiologisk avdeling, Stine og Ann, lot barna være med å lage vulkan! Fremgangsmåten på vulkanen finner dere på naturfag.no.

 

 

 

 

Oppblåsbar ballong!

 

 

Etter vi hadde lekt oss litt med skummet fikk ungene lære hvordan man blåser opp en ballong uten å bruke luft – det er ganske kult!

  • Fyll en flaske halvveis opp med eddik.
  • Hell tre t-skjeer bakepulver i en tom ballong.
  • Fest ballongen over åpningen på flasken.
  • Løft ballongen litt oppover slik at “det magiske pulveret” inni ballongen helles ned i flasken.
  • Se magien!

 

 

 

Barnelaboratorium

Barna stilte gode spørsmål, fikk lære om bakterier og til slutt satt vi opp et eget barnelaboratorium der ungene selv fikk være forskere. Utstyrt med vernebriller, konditorfarge, pipetter, mikroskoper, kolber og glitter (!) hadde vi fine timer i laboratoriet vårt.

Vil DIN barnehage være neste barnehage ut? Følg med på våre nettsider og Facebooksider. Her vil det publiseres når vi åpner dørene neste gang!

Er dere ekstra utålmodige og ønsker litt enkelt utstyr i egen barnehage? Ta kontakt med oss!