Vi feirer 20 fantastiske år sammen som detektiver i hvitt!

Vi feirer 20 fantastiske år sammen som detektiver i hvitt!

For 20 år siden fikk vi beskjed om at alle næringsmiddeltilsynene i Norge skulle bli til Mattilsynet. På grunn av dette ble laboratoriet og fiskehelsetjenesten til Salten utskilt som et eget selskap og Lab Bodø AS ble stiftet. Selskapet skulle senere skifte navn til Labora AS. Siden starten har vi med jevne mellomrom gjennomgått store og små endringer, men målet om å levere kvalitetstjenester har alltid vært det samme.

Historien til Labora strekker seg egentlig helt tilbake til 1957 og veterinær Svein Hole. Hole var nyinnflyttet fra Saltdal og kom til Bodø med familien sin for å starte i jobben som kontrollveterinær for byveterinærkontoret. I den nye jobben fikk Hole ansvar for den kommunale næringsmiddelkontrollen, og hovedaktiviteten bestod av kjøttkontroll ved slakting av husdyr.

Etter å ha styrt Byvæterinærkontoret alene ønsket Hole at utviklingen skulle gå raskere. Derfor fikk han med seg flere detektiver og de gjorde raskt fremgang. Innsatsen til Hole og de andre detektivene som startet i et laboratorium på 35 kvadratmeter, er en stor del av grunnen til at vi i dag kan boltre oss på 1400 kvadratmeter som rommer 35 ansatte.

Da vi flyttet inn i våre splitter nye lokaler i 2017 på Rønvikleira, sa daværende ordfører at Labora vil fortsette å gå foran med å ta vare på historien og tradisjonene til Bodø, men også ha store ambisjoner for framtida.

Dette har vi innfridd, og vi fortsetter å være en nøkkelspiller innen næringsmiddelkontroll og fiskehelse i nord. Vi ser frem til spennende prosjekter og samarbeid i fremtiden, og fortsette å holde folk og næring i nord trygge og friske!

Vil du vite mer om historien til Labora? da kan du trykke her: Detektiver i hvitt siden 1957

PS: Driften til Labora startet opp 01.01.2004 og vi gleder oss til å en storslått jubileumsfeiring etter nyttår!