Alle liker en glad laks

Laks, laksenæring og sjømatbransjen generelt slåss mot fiskesykdommer som ILA, lakselus og HSMB/CMS, og kriger mot bakterier i slakteriet som salmonella og Listeria. Det er ikke alltid så lett å bekjempe disse utfordringene alene. Med over tretti års erfaring innen fiskehelse og trygg mat, har Labora spesialisert seg på analyser til sjømat- og oppdrettsnæringen.

Beredskap i nord

Utfordringene med fiskesykdom og hygiene kan redusere produksjonen i havbruksnæringen, og i verste fall føre til full stans. Da er det godt å ha en solid fiskehelsetjeneste med et faglig sterkt laboratorium i ryggen.

“Vi kjenner det Nordnorske markedet, utfordringene og det spesielle miljøet og klimaet. Det at kompetansen finnes lokalt, med kort avstand til kundene er viktig i en beredskapssituasjon”, sier daglig leder Karianne Jakobsen. “Med den moderne PCR laben vår kan vi fort diagnostisere sykdom og avdekke bakterier i videreforedling, og sådan sette raskt i gang med tiltak for å redusere tap som følge av smitte.”

Nord-Norges største laboratorium

Havbruksnæringen i nord er i fremad marsj, og det er stadig behov for fiskehelse- og analysetjenester. Med et nytt laboratorium øker Labora kapasiteten for fremtiden.

“Vi vokste oss ut av lokalene vi hadde, og bygde derfor et splitter nytt laboratorium. Det er det største, fineste og beste i Nord-Norge, og kanskje til og med i hele landet”, sier Jakobsen med et lurt smil. Vi skal sørge for frisk og trygg laks i oppdrett og på tallerkenene våre her i nord.

Labora sikrer frisk, trygg og glad laks.

Fiskehelseavdelingen vår er alltid til stede der bransjen har behov. Vi stiller med vår beste kompetanse og vårt gode samarbeid med PatoGen Nord.